EKKO Utrecht
The Netherlands

EINDBAAS 20XX

The future is here: EINDBAAS viert op vrijdag 27 mei haar 20e editie in EKKO, Utrecht met een line-up uit de toekomst! EINDBAAS is inmiddels, als enige chiptune feest van Nederland een begrip geworden, waar internationale artiesten live optreden met retro spelcomputers als de Nintendo Gameboy, Commodore 64, Atari en meer.

Rymdkraft (SWE)

De altijd blije Zweedse astronaut en zijn trouwe giraffe komen eindelijk EINDBAAS een bezoek brengen, nadat we hen 7 lichtjaren geleden hebben uitgenodigd. Muziek die even kleurrijk en explosief als een sterrenstelsel en die je blijer laat bouncen dan een strandbal op de maan. Bitpop to the max: Rymdkraft!

HarleyLikesMusic (UK)

Harley’s power animal is de T-Rex en dat verbaasd ons niks: z'n LSDJ tracks zijn stuk voor brutal-bangers, die wij het beste kunnen omschrijven als future-school rave. Een Game Changer in de leterlijke zin van het woord. EindbaasLikesHarleyLikesMusic.

Galaxy Wolf (UK)

Deze lone space cowboy die op zijn trouwe wolf door de ruimte reist, maakt speciaal voor EINDBAAS een landing in Utrecht. Wat je kan verwachten als hij zijn Gameboy uit z’n holster trekt? Wonky, wonkier, wonkyest! Zijn laatste release Detonating Star Systems is net vers verschenen op het Japanse Cheapbeats label.

2xAA (UK)

De briljante 2xAA heeft helemaal geen power animal nodig: geef hem een berg hardware en hij gebruikt het om muziek, visuals of lichtinstallaties van te maken. DIY to the bone. Naast visuals treedt 2xAA deze avond op met een Nanoloop set!

Visuals by LazerSausage (UK) & 2xAA (UK)

Verwacht handgeprogrammeerde visuals die je hersenen doen smelten, op een goede manier. LazerSausage & 2xAA bundelen deze avond hun krachten en programmeren de visuals live waar je bij staat!