ACU Utrecht
The Netherlands

EINDBAAS 2

Chiptune liefhebbers, ontwaakt! Na een uitgelaten en afgeladen ACU afgelopen juni mag het duidelijk zijn: chiptunes are here to stay. Op veler verzoek presenteren wij u EINDBAAS level 2. Wederom worden alle oude gameconsoles weer van zolder gehaald en ingeplugd: Gameboys, Atari's, Nintendo's en meer van dat. Ditmaal introduceren we je met twee artiesten afkomstig uit ons favoriete chiptunes land: Zweden.

Dubmood (SWE)

Ongelooflijk dat chiptune held Dubmood nog nooit eerder in Nederland heeft opgetreden! Deze oude rot in het vak maakt al chiptunes sinds zijn elfde en heeft momenteel meer dan 300 nummers gecomponeerd op de Amiga, Atari, PC en Game Boy en uitgebracht op chip-music diskettes, 8-bit albums en compilaties. Dubmood neemt je mee naar de jaren '80 met het soort electro dat werkelijk de pan uit swingt. Dresscode: Back to the future!

Wiklund (SWE)

De 18-jarige Wiklund heeft in elke broekzak een gameboy zitten. Zijn muziek voelt als een nerveuze fitness work-out voor game nerds die wel wat lichaamstraining kunnen gebruiken. Wiklund is op menig chiptune festival wereldwijd een overtuigend hoogtepunt, zorg dus dat je hem niet mist. Zijn albums zijn te downloaden op z’n MySpace.

EINDBAAS 1 was drukbezocht en VOL = VOL. Kom dus optijd! Daarnaast zal er van tevoren een GASTOPTEDEN uit Hongerije het podium betreden! Net zoals de vorige EINDBAAS is de zaal vanaf 21:00 open en de entree maar 5 eurootjes. Zet in ieder geval vast in de agenda: Vrijdag 2 oktober EINDBAAS level 2 in ACU (te vinden op de Voorstraat 71 in Utrecht).