Melkweg Amsterdam
The Netherlands

EINDBAAS 12

Van Tokyo tot New York, underground clubs worden overgenomen door een krachtig nieuw geluid. Het heet Chiptunes en het wordt geproduceerd op vintage game consoles, zoals Gameboy, Atari, C64 en Amiga. Met live optredens van de beste internationale artiesten en extreem dansbare elektronische muziek is EINDBAAS een van de beroemdste chiptunes feesten ter wereld. Omdat iedere EINDBAAS editie in thuisbasis Ekko in Utrecht op voorhand al uitverkocht raakte, staat de (12e) editie van vrijdag 26 april je nu op te wachten in zijn nieuwe kasteel: de Melkweg in Amsterdam.

Anamanaguchi (USA)

Hyperactieve rockband uit Brooklyn, New York, plus een NES spelcomputer uit 1986. Samen brouwen ze energieke powerpop en overdonderende live shows. De geweldige soundtrack voor de game Scott Pilgrim vs. The World? Ook van hun. Maar bovenal belichaamt het viertal jong en hip in Amerika. Vrolijk gaan ze de verveling te lijf met huisfeestjes, pizza’s en nachtelijke video game sessies, zoals de Beach Boys dat ooit deden met auto’s, meisjes en surfen.

Knife City (USA)

Knappe eindbaas die opgewassen is tegen het talent van Luke Silas (Brooklyn, New York). Al vanaf zijn vijfde had hij een Gameboy in zijn knuisten en al die uren met dat kleine apparaat heeft sindsdien een onverslaanbare wall of sound opgeleverd. Miljoen % chiptune!

Je Deviens DJ En 3 Jours (FR)

Hij is weer terug! Deze hippe garçon ver-chipt de beste Franse electro tradities met zijn Gameboys tot disco gruis in je dansschoenen. Even goed uitkloppen dus.

Visuals: Rosa Menkman (NL)

Rosa Menkman brengt visuals die het het resultaat zijn van verstoringen in zowel analoge als digitale media. Naast VJen is Rosa ook bekend als media theoreticus en glitch specialist. Ze speelt en organiseerd festivals wereldwijd en beschouwd haar rol als hub tussen verschillende communities en scenes (zoals VJ, 8bit, hacker, glitch en media theorie).

EINDBAAS gaat helemaal tot het naadje, dus hebben we naast de EINDBAAS DJ’s een DJ uitgenodigd voor de kleine uren: DJ Rioteer. Hij brengt zijn chiptunes collectie op vinyl mee. Ja dat bestaat echt.