EKKO Utrecht
The Netherlands

EINDBAAS 21

EINDBAAS weet van geen stoppen en gaat gewoon door om de beste chiptune artiesten naar Nederland te halen op alweer de 21 editie.

Trash80 (USA)

Opnieuw staat één van de grondleggers van de chiptune-scene op EINDBAAS: Trash80 (USA). Welbekend als uitvinder van de ArduinoBoy en andere hardware, nog bekender door zijn EP’s Hologram (2003) en Icarus (2008). Verwacht oude hits die je allemaal al eens hebt gehoord op EINDBAAS en nieuwe tracks die ons erg doen denken aan Tron.

Kubbi (NOR)

Deze jonge Noor staat op met muziek en gaat slapen met muziek. Hij heeft al meer dan 10 releases uitgebracht, die qua genres alle kanten opschieten, maar wel met één rode draad: chiptune! Check this out:https://kubbi.bandcamp.com/

Zan (RUS)

Is Rusland het nieuwe chiptune paradijs? Zan bewijst het! Hij stond vorig jaar nog als afsluiter op de open stage van EINDBAAS Reboot. Nu is het tijd voor het grote podium! En dat hij zelf ook groot fan is van Nederland bewijst zijn track ‘Amsterdam’:https://forestlabel.bandcamp.com/album/black

Henry Homesweet (DJ Set)

De beste DJ in chiptune wereld gebruikt zijn Sony PSP’s zoals niemand dat kan: Als DJ gear! Henry Homesweet’s jaarlijkse Essential Chipmixes bewijzen zijn talent en smaak, en we nodigen hem dan ook graag weer eens uit voor een Essential EINDBAAS DJ Set.

Visuals vanThe C-MEN (NL)

Nogmaals mag The C-Men zijn Commodore Amiga’s meesleuren vanuit Enschede, en ons trakteren op flitsende visuals.