Ekko Utrecht
The Netherlands

EINDBAAS 13

EINDBAAS haalt de beste chiptune artiesten van over de hele wereld naar Nederland. Maar Zweden heeft bij EINDBAAS altijd een pixel voor gehad op de rest, dus het is weer de hoogste tijd voor den svenska chiptunes disco (en een random Australiër)!

Dunderpatrullen (SE)

Dunderpatrullen is de belichaming van Zweedse blipblop. In hun eigen land spelen ze alle grote festivals plat, dus het wordt hoog tijd om ze naar EINDBAAS te halen. De vier olijke Zweden hebben met hun iconische album Analoga Stereoider (2010) chiptunes op een heel nieuw level gebracht. Met hun Gameboys, synths, synths en nog meer synths, hebben ze wel wat weg van Slagsmålsklubben, maar dan beter.

10K (AU)

“Aka Ten thousand free men and their families, yells at Nintendo Gameboys and calls it music.” Wij hadden het niet beter kunnen omschrijven dan Tom Gilmore zelf. Slechts bewapend met één Gameboy en een microfoon zet deze Australiër overdonderende chip-punk shows neer, wat hem gek genoeg wereldstatus heeft opgeleverd en hij zichzelf vandaag op het EINDBAAS podium terug ziet. Huh?!

Wiklund (SE)

Demo-scener Alex Wiklund stond aan de wieg van EINDBAAS in 2009 met een onvergetelijke show. Omdat dit super getalenteerde Zweedse joch in de tussentijd alleen nog maar beter is geworden, mag hij niet ontbreken op EINDBAAS’ dertiende editie. Wiklund maakt onuitstaanbaar catchy chiptunes met enkel de Gameboy. Vi gå ut och dansa!